dissabte, 6 de març del 2010

Treballem per vostè, disculpi les molèsties



El dijous passat al Ple vaig haver de respondre a una moció sobre inversions. Em va servir per fer un repàs de les inversions del mandat i vaig recordar les paraules de l’Alcaldessa: “Mai a la història de la ciutat s'havia fet una inversió pública tan gran”.
Si mirem les inversions fetes o programades des de juny del 2007, tant les d’inversió municipal com les del FEIL i les del FEOSL (FEIL2), més les que ha fet la Generalitat veiem que s’han destinat milions d’euros, per a inversions a Rubí.

El que s’ha fet referent el nostre patrimoni històric. S’ha rehabilitat el Castell, s’està rehabilitant el Celler, el Bullidor i la Torre Salduba i aviat començaran les obres a l’Ateneu, l’Espona, la Masia de Can Serra, l’Escardívol i la Torre Bassas.

Déu n’hi do!

A més a més amb el FEIL 2 es construirà un parc arboretum al voltant del Castell i un amfiteatre amb capacitat per a unes 2000 persones. Podrem tenir un gran aforament pels espectacles de Festa Major, com l’actuació de l’Esbart Dansaire, i tots els que es puguin programar en aquest nou espai. Un parc cèntric on poder passejar i gaudir amb la família que quedarà integrat dins de la zona del castell envoltat per arbres de tots els continents.

També vam parlar de les noves escoles i de les reformes i millores que s’han fet, de les noves places com la plaça de la Sardana o la plaça del Mercat (en construcció) i aviat la plaça del Dr. Guardiet. Dels nous parcs com el de Can Sant Joan i el de Ca n’Alzamora. Dels col•lectors petits i grans (ara comencen les obres del soterrament d’un nou tram del col•lector de Ca n’Alzamora i el del col•lector del carrer Mallorca. Dels nous vials com el carrer Abat Escarré o el vial entre les rotondes del Molí de la Bastida i Can Rosés.

Són moltes les actuacions que es fan en aquest mandat per posar al dia la ciutat. Aquest mes i el que ve son mesos d'inici d'obres.
Us demanem la vostra comprensió i col•laboració.

7 comentaris:

Anònim ha dit...

Si, tens tota la raó, és veritat que s'ha invertit molt. Però, encara quededen carrers que fan pena, voreres difícil de transitar, carrer sense plaques amb el nom, senyalització deficient, etc.... Be no dic que l'inversió que s'ha fet no hagi millorat Rubí, el que dic és que no s'ha repartit prou be. Reflexioneu

Roger Garcia ha dit...

Hola
Es cert que queden coses per fer. Aniré fent noves entrades al bloc per anar explicant el que anem fent. D'entrada comentar-te que estan programades diverses actuacions per ampliar voreres (s'iniciarà les properes setmanes) i per renovació de l'asfalt (aquesta a finals d'aquest mes)
També estem treballant una nova senyalització i col·locar plaques als carrers que no en tenen.
Com tu be dius cal anar repartint la inversió.
Gràcies pel teu comentari

Anònim ha dit...

Respecte a les obres realitzades per millorar l'accessibilitat al Castell, només vull senyalar que, en data d'avui, l'ascensor no funciona i l'escala és más estreta que la que hi havia. En conseqüència l'accessibilitat és pitjor que no pas abans! A més a més em sembla que l'accès des del patí es podia haver fet més directe i així evitar el circuit que han de fer les persones amb cadira de rodes o cotxets de nens.

Roger Garcia ha dit...

Hola
Gràcies pel teu comentari
Una de les actuacions al Castell dins del FEIL, va consistir en anivellar el pati d'armes per facilitar-ne el seu us a com sala a l'aire lliure, per actuacions, zona de descans, etc. Per aquest motiu i per assegurar un desnivell mínim a les persones amb mobilitat reduïda que l'accés des del pati no es tan directe com proposes.
L'escala es més reduïda, precisament per poder encabir l'ascensor un dels motius principals de l'actuació.

Anònim ha dit...

Manca inversió als polígons, s'están degradant tant i tant que les empreses ja han començat una migració natural cap a altres polígons del vallès... quan es vulgui reaccionar ja no quedará paller que salvar de la crema.

Roger Garcia ha dit...

Hem d'invertir en els pol·ligons, tens raó.
Amb el FEIL vam fer el vial entre rotondes al pol·ligon de la Bastida i millorar la urbanització del carrer Segre i la Plaça Urània fins al Torrent dels Allous (Correus) al Pol·ligon de de Can Sant
Per aquest any hem pressupostat 350.000€ i una quantitat semblant per l'any vinent.
Hi ha feina per fer!
Gràcies pel comentari

Anònim ha dit...

Per fi tenim ascensor al Castell! Felicitats!!!