dimecres, 28 de gener de 2009

Projecte del Celler de Rubí


Ja s'ha presentat el projecte del Celler de Rubí. L'Alcaldessa ha fet la presentació a la premsa i el Joan Albert Adell, ha explicat el projecte de rehabilitació. Adell n'és l'autor i és un arquitecte especialista en edificis històrics, amb un currículum impressionant.
Ara ja falta menys. Ja podem iniciar els tràmits de licitació i esperem veure l'inici de les obres aviat.
Fa més d'un any i mig que va caure part de la teulada i , d'aquesta desgràcia en vam fer una virtut i, vam iniciar el procés per dignificar un dels edificis més emblemàtics de la ciutat. Hem dedicat molts esforços, hem obtingut una subvenció del Ministeri de Foment (uns 700.000 €) i en aquests moments ja disposem del projecte executiu de l'obra aprovat.
A més de fer un reforç de la fonamentació per assegurar l'estabilitat de l'edifici, es farà una rehabilitació seguint les idees de l'arquitecte Cèsar Martinell l'autor original del celler.
Es disposarà d'un nou espai multifuncional apte per a exposicions, reunions o sala d'actes a la planta soterrani. Aquest espai tindrà un caràcter ben singular donat que, l'estructura d'arcs i pilars de peces de ceràmiques crearà un espai únic a Rubí d'una gran originalitat (mirar imatge). S'hi podrà accedir per dues escales i un ascensor.
A la planta principal es conservaran totes les tines del vi i es farà una neteja i restauració, a més de construir una nova teulada amb teules planes, seguint el costum de Cèsar Martinell, precisament de manera similar a les teulades d'altres cellers cooperatius.
Finalment, a la part de dalt, es refarà el porxo per on entrava el raïm i es convertirà en l'entrada principal de l'edifici, de tal manera que la visita permetrà seguir el procés d'elaboració del vi.
Les obres, un cop iniciades han d'estar acabades en dos anys. Tant de bo que sigui en menys temps i puguem gaudir del Celler al 2010.