dissabte, 7 de març de 2009

Nous parcs amb el FEIL


A les inversions del Pla Zapatero a Rubí s’han inclòs les obres de tres parcs o zones verdes: el parc de l’antiga Bòbila Saltó a la Zona Nord, el parc de Ca n’Alzamora i el parc de l’avinguda de les Olimpíades, darrera de l’Escola Bressol Municipal Lluna.
El més important pel seu import, és el parc de l’antiga Bòbila Saltó al barri de la Zona Nord que dotarà d’una nova zona verda a la ciutat. Es crearan unes plataformes per salvar els desnivells del parc i es marcaran uns recorreguts que connectin les diferents plataformes. A més es mirarà que sigui un parc sostenible. Pensant amb els més menuts, s’instal•laran uns jocs infantils. El cost de les obres és de 2,2 milions d’euros.
El segon parc és el de Ca n’Alzamora, al carrer d'Antoni Sedó. Un parc ja existent però que ara es millorarà de manera considerable amb un cost al voltant del mig milió d’euros. A més de solucionar la recollida i canalització de les agües pluvials, es pavimentaran vials interiors, es farà una nova plantació d’arbres, s’habilitarà una zona de jocs infantils i es col•locaran bancs. Aquesta actuació es completarà amb l’enderroc de les naus de l’antiga fàbrica de Can Sedó que es troben al costat del parc.
Al barri de Ca n’Oriol, prop de l’avinguda de l’Estatut es farà el tercer parc amb més arbres, nous fanals, bancs i zona de jocs infantils. També s’urbanitzarà un pas per vianants que uneix l’avinguda de les Olimpíades amb el carrer de Barcelona D’aquesta manera a més de tenir un nou parc es millorà el voltant de l’EBM Lluna. El pressupost és de 350.000€.
Varies vegades hem parlat amb els veïns de la zona de Ca n'Oriol-Can Rosés, i moltes de les famílies han coincidit en que era una prioritat disposar d'una zona de jocs infantils on poder anar amb els infants. Ens comentaven que hi havia diversos terrenys on poder ubicar aquesta zona de jocs a la zona de l'Avinguda de l'Estatut- Avinguda Olimpíades, prop de l'Escola Bressol Municipal Lluna. Ara finalment, i gràcies al Pla Zapatero, aquest nou parc tan necessari serà una realitat aquest any.

6 comentaris:

Sóc rubinenc! ha dit...

aquest tercer parc de Ca n'Oriol, a prop avinguda Estatut.. exactament quin és? on estarà?

Roger Garcia ha dit...

Hola Rubén,
Aquest parc és el més petit dels tres i es farà en una petita zona existent entre la vorera de l'avinguda Olimpíades i l'Escola Bressol Municipal Lluna, al començament de l'avinguda, entrant des de l'Estatut, un cop passes el carrer de Lleida.
(A l'escola Lluna s'accedeix des del carrer Barcelona o bé des del carrer Lleida).

Sóc rubinenc! ha dit...

aahh gràcies per l'aclarió, pensava que et referies al parc de les Moreres, allà a Av. Estatut amb Mallorca i Anton de Borja, el qual ja està arregladet...

AMPA X Music@ ha dit...

Benvolgut Roger Garcia,

Els pares i mares de l’Escola de Música veiem amb satisfacció que el pla Zapatero continua endavant, en aquest cas, amb inversions per a nous parcs rubinencs. Després de la bona acollida de l’Alcaldessa al nostre Manifest publicat recentment al seu blog sobre les reivindicacions de les prop de 400 famílies que conformem l’Escola respecte a la necessària millora de les mancances de l’Entitat en quant a espai i a instal·lacions, i en espera de poder enllestir aviat una reunió sobre el tema, aprofitem per a posar-lo al dia, a Vostè i a la resta de ciutadans, de les nostres converses en aquest sentit, i els convidem a fer una ullada en el següent enllaç :

Cal fer clic a http://groups.google.com/group/info-consell-escola-musica-rubi/web/els-nostres-aclarimentsl, o copiar-lo i enganxar-lo a la barra d'adreces del vostre navegador si no funcionés.

En espera de poder-ho fer aviat en persona, li agraïm per endavant la seva atenció. Ben cordialment.

Representants dels pares.

Anònim ha dit...

Quina realitat tenim amb el nou centre de primària al carrer Mallorca??...en l'última visita de Margall va acceptar la inversió i construcció per a iniciar el curs 2010-2011, no és així? hi estic molt interessada...ja que he d'escolaritzar el curs vinent...

gràcies!!

miriam

Roger Garcia ha dit...

Benvolguda Miriam,
Efectivament això es el que va afirmar el Conseller d'Educació
www.rubi.cat/ajrubi/noticies/detall.php?apartat=&noticia=1637
L'Ajuntament el que fem és avançar en aquesta línia, urbanitzant l'entorn de la futura escola per tal de facilitar la seva construcció per part de la Generalitat.