diumenge, 8 de febrer del 2009

2009: any dels edificis històrics rubinencs


Aquest any serà l’any dels edificis històrics: el Celler Cooperatiu, el Castell, la Torre Bassas, l’Ateneu, l’antiga fàbrica Espona i la masia de Can Serra. Tots aquests edificis emblemàtics de la nostra ciutat seran rehabilitats i adaptats per l’ús que se’ls assigni.
El Celler rebrà la major aportació econòmica i serà rehabilitat íntegrament, com ja sabeu, però no serà l’únic. Dins dels projectes del FEIL (Pla Zapatero) es farà la climatització del Castell, especialment a l'auditori, on es celebren les cerimònies matrimonials, conferències, i altres actes, a més de les sales de treball. També es millorarà l’accessibilitat amb la instal·lació d’un ascensor i es renovarà el pati, per tal de convertir-lo en un espai més adient per a espectacles a l’aire lliure. La inversió prevista és de 315.000€.
La Torre Bassas i l’Ateneu necessiten una posada al dia tant per fora com internament i és el que es farà aquest any amb un pressupost de 300.000€.
L’antiga fàbrica Espona, amb una inversió de 400.000 €, serà adaptada per acollir el Centre Nacional de Dansa i es solucionaran els aspectes d'accessibilitat per persones amb mobilitat reduïda
La Masia de Can Serra serà rehabilitada per convertir-se en centre de formació, investigació i viver d’empreses d’energies renovables i actualment es disposa de 650.000€ però a més, es demanarà una subvenció als fons FEDER.
A la Torre Salduba ja s’està treballant amb una Escola Taller i, a l’altre edifici emblemàtic de Rubí, al teatre municipal la Sala, es farà una rehabilitació interna amb una inversió de 150.000 €.
El nostre patrimoni arquitectònic enguany rebrà una posada al dia molt important.

1 comentari:

Representants mares i pares ha dit...

Benvolgut Roger Garcia,

En llegir al seu blog aquesta bona notícia sobre les inversions previstes a realitzar durant 2009 en edificis emblemàtics rubinencs gràcies a la bona iniciativa del Pla Zapatero no podem més que felicitar-lo , ja que som conscients que hi ha edificis com el Celler que necessitaven aquesta posada al dia des de feia temps.

En qualsevol cas els pares i mares de l’Escola Municipal de Música de Rubí hem pensat que seria adient fer-li arribar l’enllaç a la nostra pàgina web. Allà trobarà el nostre escrit sobre els darrers temes plantejats a l’últim Consell Escolar celebrat el passat mes de desembre i que són, sota el punt de vista de la gent que tenim relació amb l’Escola, de vital importància pel futur de l’Escola de Música rubinenca i que té a veure precisament amb una altre dels edificis emblemàtics i més vius de Rubí, L’Escardívol, seu de la nostra Escola. Potser invertir en l'Escola de Música és una prioritat de l'Ajuntament, però ens preocupa el fet que en aquesta llista de projectes prioritaris, de moment, no veiem enlloc que aparegui el nostre nom, i més ara que tenim l’oportunitat de poder aprofitar l’espai de l’actual biblioteca a l'Escardívol, espai vital per a l’evolució natural del nostre centre educatiu i cultural i ocasió per a poder posar al dia les precarietats de la nostra Escola.
Aprofitem doncs el seu blog l’oportunitat que ens brinda amb el seu blog i el convidem doncs, a vostè i a la resta de ciutadans, a visitar la nostra pàgina i l’hi agrairíem que si pogués hi fes una ullada.

Cal fer clic a http://groups.google.com/group/info-consell-escola-musica-rubi/web/auditori-a-lescardvol, o copiar-lo i enganxar-lo a la barra d'adreces del teu navegador si no funcionés.

En espera dels seus comentaris el saludem ben cordialment.

Representants dels pares.